MOJA REBULA SELECTION

  • Vinorodni okoliš: Goriška Brda – Biljana
  • Sortni sestav: 100% Rebula (single vineyard)
  • Vrsta vina: Suho
  • Letnik: 2019
  • Alkohol: 14,5%
  • Skupne kisline: 5,00 g/l
  • Tip zemlje: Lapor-opoka
  • Trgatev: Ročna trgatev / začetek-sredina oktobra
  • Vinifikacija: Maceracija 25 dni s spontano fermentacijo pri kontrolirani temperaturi 18°C-20°C in nato pretok vina od jagod brez stiskanja
  • Zorenje: Na finih drožeh 9 mesecev nato rahla filtracija in stekleničenje
  • Polnitev: Steklenice 0,75l / karton 6 steklenic 

NAGRAJENO VINO

Moja Rebula Selection je naravno vino iz 100% rebule, obrane v začetku oziroma sredini oktobra. Čeprav je to zelo pozno za to sorto, potrebujemo zelo zrelo grozdje, da izvlečemo največ iz njega. Vinograd v katerem pridelujemo rebulo je tudi posebej izbran za to vino. Po obiranju se v betonskih cisternah začne 25 dnevna maceracija s spontano fermentacijo in z ročnim mešanjem šestkrat dnevno, da jagode ostanejo vedno v stiku z moštom. Moja je zelo posebno vino, ki je narejeno po Patrickovem načinu in okusu iz česar izhaja tudi ime. Vino ima temno zlati odtenek z aromatično noto mandarine, kuhanega jabolka in oreščkov. Okus predstavljajo note čebeljega voska, medu, ananasa, manga in mlečnih namigov. Gladek zaključek s karamelizirano jabolko in začimbami.