R e b u l a

  • Vinorodni okoliš: Goriška Brda – Biljana
  • Sortni sestav: 100% Rebula
  • Vrsta vina: Suho
  • Letnik: 2020
  • Alkohol: 13,0%
  • Skupne kisline: 5,20 g/l
  • Tip zemlje: Lapor-opoka
  • Trgatev: Ročna trgatev / konec septembra
  • Vinifikacija: 24h hladna maceracija v betonskih cisternah nato rahlo stiskanje in fermentacija z 10% celih jagod pri nadzorovani temperaturi 10°C
  • Zorenje: Na finih drožeh 8 mesecev nato filtracija in stekleničenje
  • Polnitev: Steklenice 0,75l / karton 6 steklenic

 

NAGRAJENO VINO

Našo klasično rebulo smo naredili popolnoma drugačno od ostalih na trgu, ker vas popelje v čas dozorevanja grozdja. Zaradi posebne metode, ki jo uporabljamo med fermentacijo nam rebula daje edinstvene vonjave kot so note aromatičnih zelišč, rožmarin, meta, timijan in žajblja. Suha, sveža in polnega okusa, z mineralnimi in mokrimi izvlečki gline, pridihom sena, medu ter akacijevih cvetov.Na čistem koncu nam pusti pa tudi sladko grenkobo, ki nas spominja na žvečenje lupinice jagode rebule.